Minggu, 31 Agustus 2014

Crispy Parmesan Zucchini


First day of Spring in southern hemisphere! Enjoy this quick-and-easy recipe with it!

Ingredients:
Zucchinis
1-2 egg white, beaten lightly
Parmesan, grated
Bread crumbs 
Salt and pepper 
Olive oil

Method:
Cut zucchinis lengthwise into 4. Mix well with egg whites, to coat. Mix equal parts of parmesan and bread crumbs into a bag. Place zucchinis inside and shake it.  Place them onto baking try; season to taste (careful with salt), spray with olive oil and bake for 12-15 minutes at 180-190*C.


Hrskave Tikvice sa Parmezanom

Prvi je dan proljeca na juznoj polu-lopti! Uzivajte u njemu i ovom brzom i laganom receptu ( i vi gore na sjevernom dijelu) !

Potrebno:
Tikvice
1-2 bjelanca, lagano umucena
Parmesan, sitno rendani
Krusne mrvice / prezla
So i biber
Maslinovo ulje

Nacin:
Izrezite tikvice po duzini na 4 dijela. Izmijesajte ih dobro u umucenim bjelancima. Pomijesajte mrvice i parmezan u jednoj vrecici i ubacite tikvice. Protresite dobro, zatim prebacite tikvice na tepsiju. Zacinite po ukusu (pazljivo sa solju), nauljite po povrsini i pecite 12-15 minuta  na 180-190*C.




Tidak ada komentar:

Posting Komentar