Rabu, 09 Mei 2012

Asian Dumplings


These are fish dumpling, but you can use any kind of vegetables, meat and/or seafood to make them.

Ingredients:
1 packet gow gee pastry (or make your own 'pasta' dough , or use lasagna sheets)
300 g bassa fillets, skinless
1 egg, beaten
1 small bunch coriander leaves, chopped
small knob of ginger, grated
1-2 garlic cloves, crushed
a few drops of sesame oil
2-3 tsp fish sauce (or salt to taste)
Sweet chilli sauce and springs of coriander leaves for serving
Method:
Steam or microwave fish; break up with fork. Add all other ingredients, mix well. Take a spoonful and place onto a 'gow ghee' pastry, brush edges with water. Use dumpling mould / ravioli maker to press them, or press edges with fork.  Do the same with the rest of ingredients. Cook dumplings in a pot of salted water, until they come up to the surface. Drain and place onto serving dish. Serve with sweet chilli sauce, garnished with coriander leaves.



Azijske Knedle / Smotuljci


Ove na slici gore su  sa ribom; medjutim mozete ih napraviti sa povrcem, mesom i/ili morskim plodovima prema vasem izboru.


Potrebno:
1 pakovanje 'gow gee' tijesta (lasanja tijesto moze zamijeniti ili napravite sami svoje 'pasta' tijesto)
300 gr cvrste bijele ribe , bez koze i kostiju
1 jaje, umuceno
1 manji svezanj korijanderovog lisca, sjeckano
1 manji komadic djumbira, rendanog
1-2 cena bijelog luka, protisnutog
nekoliko kapi ulja sezama
2-3 k 'ribljeg' sosa (ili so prema ukusu)
Slatko-ljuti sos  i lisce korijandera za servirati
Nacin:
Kuhajte ribu u pari ili mikrovalnoj pecnici. Viljuskom razdijelite na manje komade. pomijesajte sa svim  ostalim sastojcima. Nanesite na krugove tijesta, ovlazite krajeve; koristite modlu za smotuljke / raviole da pritisnete krajeve, ili to uradite rucno uz pomoc viljuske. Zavrsite  isto sa svim preostalim sastojcima. Kuhajte u slanoj vodi sve dok ne isplivaju na povrsinu. Ocijedite i prebacite u posudu za serviranje. Sluzite sa slatko-ljutim čili sosem. Dekorisite sa korijander liscem.


                                                              Mmmm, Dumplings

Tidak ada komentar:

Posting Komentar