Senin, 20 Juni 2011

Thai Fishcakes


I love simplicity of making this beautifully aromatic dish...

Ingredients:
2 cloves garlic, crushed
2cm knob ginger, grated
1-2 red chillies, seeded, sliced
1 tbs lime juice
2 tbs fish sauce
1 small bunch coriander with roots, chopped
800 g fish fillets, red fish or snapper, chopped
2/3 cup beans, sliced
1/2 red capsicum, sliced
oil for frying
Method:
Put all ingredients (except oil) into a food processor. Process with pulse, until all mixed and incorporated, but still in small pieces. Form cakes with your hands. Heat oil and fry them until golden and aromatic. Dry on a paper towel.
Serve with sweet chili sauce, or another Asian dipping sauce.





Tajlandske Pljeskavice / Polpete od ribe

Ja zaista VOLIM Thajlandsku hranu! Ovaj recept je jedan od onih kod kojih nema mnogo pripremanja...Jednostavno stavite sve u sjeckalicu i posao obavljen.

Potrebno:
2 cena bijelog luka, protisnuta
2 cm djumbira, sitno rendanog
1-2 crvene ljute papricice
1 K limeta soka
2K 'ribljeg sosa'
ILI 1/2 k soli
1 mali svezanj korijandera sa korijenom, sjeckanog
800 gr fileta ribe, isjecene
2/3 solje okruglih mahuna, sjeckane
1/2 crvene paprike, isjeckane
ulje za przenje
Nacin:
Sve sastojke osim ulja stavite u elektricnu sjeckalicu i pulsiranjem sjeckajte dok se sve ne pomijesa, ali jos uvijek ostane prepoznatljivo (znaci paziti da ne postane kaĊĦasto). Oblikovati polpete / pljeskavice i prziti na vrelom ulju. Ocijedite ih na papiru.
Sluziti sa slatkim chili sosem ili nekim drugim Azijskim umakom.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar