Selasa, 25 Oktober 2011

Cheese and Pesto Scrolls







I found this recipe some time ago on the Internet, and instantly became one of family favorites.

Ingredients:
Dough-
500 g flour
2 teas yeast
3-4 tbs olive oil
2 teas salt
around 400 ml warm water
Filling-
500-600 g Ricotta cheese
1 large egg
2-3 tbs grated Parmesan
2-3 tbs Basil pesto
Method:
Make a soft dough (using bread maker is OK), let it double.
Preheat oven to 180*C, line a Swiss roll tin with a silicon paper.
While dough is rising, make the filling. Mix all ingredients well.
Roll out the dough (when ready) to a 4-5 mm rectangle.
Spread filling onto the rolled dough, leaving 2 cm to one edge. Brush this edge with water and roll towards it. Cut into 1,5 cm pieces and place onto paper ('blossomed 'side up), with some space apart. Bake for 12-15 min, or until golden. Enjoy warm. Keep well frozen (if any left).




Pužići sa sirom i pestom

Recept je pronadjen na internetu; veoma brzo je postao favorit u mojoj porodici.

Potrebno:
Tijesto-
500 g brašna
2 kasicice instant kvasca
3-4 kasike maslinovog ulja
2 kasicice soli
oko 400 ml mlake vode
Punjenje-
500-600 g svježeg sira
1 vece jaje
2-3 kasike rendanog parmezana
2-3 kasike 
pesta od bosiljka 
Nacin:
Umijesite tijesto od sastojaka i ostavite na toplome mjestu da duplo naraste.
Pomijesajte sve sastojke za punjenje.
Ukljucite rernu na 180*C, pripremite pleh postavljajuci papir za pecenje.
Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga na pravougaonik oko 4-5 mm debljine. Nanesite punjenje, ostavljajuci jedan kraj 2 bez fila. Njega premazite vodom, pa zamotajte prema njemu. Rezite na 1,5 cm krugove, postavite ih na papir sa 'rascvjetanom' stranom gore, ostavite malo razmaka izmedju. Pecite 12-15 min ili dok ne porumeni. Uzivajte dok su topli.
Dobri su i iz zamrzivaca (ako neki ostane).














Tidak ada komentar:

Posting Komentar